Story - 20 09 21 Een blik achter de schermen: maak kennis met Kevin

foto van Kevin

Leer de mensen achter ROOV beter kennen. Maak vandaag kennis met Kevin, CTO bij ROOV.

CTO, what's in a name?

CTO, ofwel voluit Chief Technology Officer. Wat doet een CTO vraag je je misschien af?

Ik ben verantwoordelijk voor de technische zaken binnen ROOV. Dat gaat dan zowel over het beheren van onze IT infrastructuur als over het aansturen van het IT team. Ik moet ervoor zorgen dat al onze medewerkers en in het bijzonder de ontwikkelaars op een efficiënte manier kunnen (samen)werken.

Als lid van de directie kan ik mee de richting van het project bepalen. Het is een schakelfunctie om business en IT op dezelfde lijn te houden. Samen met onze CEO doe ik een eerste analyse van nieuwe ideeën en een evaluatie van bestaande features. Daarna doe ik dit samen met het IT team om tot een concrete planning te komen.

Hoe zou je je dagindeling omschrijven?

Zoals de meeste IT’ers, start ik mijn dag graag met een kop koffie. Dan check ik in bij het voltallige IT team in de dagelijkse scrum meeting. Voor de rest heb ik geen typische dagindeling. Elke dag is anders.

Ik moet vooral het IT team bijstaan en aansturen en ik verzorg de coördinatie met enkele externe partners. Verder geef ik ook technische ondersteuning aan de directie, het marketing team en de klantendienst. Dat is dus veel vergaderen, bellen, mailen...

Af en toe maak ik wat tijd om zelf nog eens te programmeren. Dat doe ik wel graag en zo hou ik voeling met het werk van onze ontwikkelaars.

Wat vind je leuk aan de job?

Wat ik leuk vind aan de job is het sociale aspect. Ik hou ervan om samen te werken met veel verschillende mensen. Iedereen is anders en vraagt een eigen aanpak. Het is een zeer afwisselende job en zo blijft het boeiend en uitdagend. Een leidinggevende functie ligt mij ook wel. Ik trek graag mee aan de kar en vind het aangenaam dat ik een invloed heb op de toekomst van het project.

Waarom heb je voor ROOV als bedrijf gekozen?

Ik heb lang als zelfstandige gewerkt (freelance consultant). Ik miste het feit dat ik geen vaste collega's had en wou kunnen samenwerken met anderen in een team. De familiale cultuur bij ROOV sprak mij erg aan, en ook de groeimogelijkheden die je hebt in een start-up.

Het project is natuurlijk het belangrijkste en in ROOV zag ik iets waar ik mee mijn schouders onder wou zetten.

Wat doe je naast werken bij ROOV?

Twee avonden per week ga ik tafeltennissen, zowel training als competitie. Daarnaast kan ik genieten van series, films, muziek, een goed glas whisky of een bezoekje aan de familie. Om echt tot rust te komen doe ik aan meditatie en ga ik af en toe eens naar de sauna.

Share

Facebook icon Twitter icon Link icon